:: PENGIKUT ::

Saturday, January 31, 2009

Isi masa lapang anda dengan membaca... Sekian terima kasih...

Pada 22 Januari 2009, makcik Joyah datang ke sebuah kota besar untuk pertama kalinya.

Dia check-in di sebuah hotel mewah dan seorang Bell Boy telah membawakan beg makcik Joyah menuju ke biliknya.

Makcik Joyah mengikuti langkah Bell Boy itu dan ketika Bell Boy tersebut menutup pintu makcik Joyah melihat keadaan di sekelilingnya lalu makcik Joyah terus memarahi Bell Boy itu.

"Anak muda! Makcik mungkin tua dan datang dari kampung dan agak kekampungan sikit kot, tapi makcik ni takdelah buduh sangat! Kamu tau tak makcik bayar mahal untuk tinggal kat hotel ni tapi bilik ni tak berbaloi sekuman pun dengan duit yang makcik da keluarkan tu!! Dah la bilik kecik! Kemudahan takde, TV takde, bilik air takde, katil pun takde? Habis makcik nak tidur kat mane? Kat mane makcik mau mandi? Katakan? Anak muda... Katakan???"

"Wahai makcik yang dihormati, yang ni bukan bilik la makcik... Ini LIF, kejap lagi kita sampai kat bilik makcik ye" jawab Bell Boy itu dengan slumber kebengangan.

@>-- Hehe... Tengah tade idea mau tulis ape... Layankan aje crite merepek ini....

1 comment:

maybis said...

citer ni kena tambah skit bagi elok.buat la mase lif tu nk naek ke bilik makcik tu tiba2 berlaku gempa bumi pastu hampir sume org kat hotel tu meninggal tinggal makcik ngn bellboy tu je.pastu buat la cter pasal kesusahan makcik n bellboy berusaha menyelamatkan saki baki org kat hotel yg masih selamat drpd gempa bumi yg rupanya2 disebabkan oleh seekor raksasa.pastu rupanya2 baru makcik n bellboy tahu diorang sebenarnya jelmaan dari ultraman.bila makcik n bellboy tu kalahkan raksasa tu baru dia sedar bellboy tu adalah anak dia yg terpisah 16 tahun dahulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...